En kulinarisk VANDRINGSRESA i Apenninerna, Italien kallar vi denna resa och nog har vi njutit av god mat, goda drycker och härlig vandring.
Vandringarna har varierat i svårighetsgrad och längd men minst 5 timmar om dagen har vi gått i våra vandringsskor och tänk att en kall öl kan smaka så gott efteråt!
Första vandringen gjorde vi i Gole dell’Infernaccio (Djävulsklyftan) – en spektakulär ravin med en rinnande flod som passerades ett antal gånger, besök upp till en kyrka och medhavd matsäck långt upp i dalen.
Toppen av Monte Sibilla bestegs dagen efter i omväxlande väder, ibland i moln och ibland i strålande solsken. Med gemensamma krafter tog vi upp alla uppför den trixiga kammen strax innan toppen. Därefter transport till Oreste på Villa della Rose i Amandola för matlagningskurs och middag – mumsmums!
Tredje vandringen utgick från vårt absoluta favoritställe Città di Amandola upp till toppen av Monte Amandola och sedan en underbar sen lunch.
Härliga vyer och blommor överallt.